در چند سال اخیر صادرات میوه به روسیه رونق بسیار زیادی دارد و کشورهایی که در این زمینه در حال فعالیت هستند توانسته اند سود قابل توجهی را از این طریق کسب کنند. کشورهایی صادر کننده به روسیه شامل کشورهایی میباشد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
- اکوادور در زمینهی صادرات موز
- لهستان در زمینهی صادرات سیب
- ترکیه در زمینهی صادرات مرکبات، انگور و میوههای هستهدار
- چین در زمینهی صادرات سیب، مرکبات و میوههای هستهدار
- آرژانتین در زمینهی صادرات سیب، گلابی و مرکبات
- شیلی در زمینهی صادرات انگور
بیشترین حجم واردات به کشور روسیه مربوط به گوجه فرنگی، پیاز و سیر میباشد.
صادرات میوه به روسیه
یکی از دلایلی که باعث شده است کشور روسیه در زمینهی صادرات به کشورهای دیگر نیاز داشته باشد به این خاطر است که این کشور به دلیل سرمای زیاد نمیتواند محصولات کشاورزی زیادی را تولید کنید. همین مورد باعث شده است تا محصولات کشاورزی و مرکبات مورد نیاز خود را هم از کشورهای همسایه یا کشورهای وارد کند.
میزان رقابت در این مورد در اقتصاد جهانی و تجارت بینالمللی باعث شده است تا نحوه صادرات کالا از حساسیت بالایی برخوردار باشد. در صورتی که قصد فعالیت در این زمینه را دارید برای سرمایهگذاری در این بخش نیازمند دانش، برنامه ریزی و تجربه میباشد. توجه به قوانین تجارت در هر کشور هم مسئلهی مهمی میباشد که باید مورد توجه قرار بگیرد.
امکان صادرات انواع میوهها اعم از کیوی، سیب، گیلاس، پرتقال، انار، خرما و... وجود دارد. بسته بندی محصولات ارسالی باید به گونهای باشد که حین جابجایی و ارسال دچار آسیب نشوند. در صورت عدم توجه به این مورد باعث میشود تا خریدار مبلغ کمتری را به شما پرداخت کند.
جهت استفاده از خدمات ارسال بار به روسیه میتوانید با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.
هزینههای مربوط به صادرات به روسیه چگونه محاسبه میشود؟
هزینههای مربوط به صادرات با توجه به فاکتورهای مختلف اعم از نوع محصول، روش حمل و نقل، حجم صادرات و مواردی که در ادامه اشاره میکنیم تعیین میشود.
- هزینههای مربوط به تولید (هزینههای مواد اولیه، نیروی کار و...)
- هزینههای مربوط به بیمه (هزینههای بیمه کالا در برابر خطرات احتمالی)
- هزینههای مربوط به گمرکی (هزینههای مربوط به ترخیص کالا در گمرک روسیه)
- هزینههای مربوط به بازاریابی (هزینههای تبلیغات، شرکت در نمایشگاهها و...)
- هزینههای مربوط به حمل و نقل (هزینههای حمل و نقل کالا از ایران به روسیه)
- هزینههای مربوط به بانکی (هزینههای مربوط به انتقال وجه)
مراحل صادرات میوه به روسیه
برای این که هنگام ارسال محصولات مد نظر به روسیه با مشکل روبرو نشوید در این بخش به بررسی مراحل صادرات خواهیم پرداخت.
- در ابتدا باید مشخصات کامل از میوه را به عنوان پیش فاکتور برای خریدار ارسال کنید.
- میوهای که خریدار سفارش داده است باید بسته بندی شود.
- خریدار باید از تعرفه صادرات اطلاع کامل داشته و به منظور تعیین قیمت کالای مورد معامله به کمیسیون نرخگذاری مراجعه کند.
- جهت ترخیص کالا از گمرک اقدام شود و اظهار نامهی خروجی تنظیم شود.
- کالا یا میوه بیمه شود.
- قبل از ارسال صادرکننده باید فاکتور فروش را به تایید اتاق بازرگانی برساند.
- صادر کننده باید میوه را در کشور مبدا به شرکت حمل و نقل تحویل دهد.
صادرات میوه خشک به روسیه
میوه خشک یکی از محصولاتی میباشد که به خاطر تولید متنوع میوهها در ایران باعث شده است تا بخشی از آن را برای صادرات به کشورهای دیگر اعم از روسیه، عراق، ترکیه و عمان صادر کنند. میوه خشکهای محبوب که امکان صادرات آن فراهم شده است شامل موارد زیر است.
- کیوی
- زردآلو
- انجیر
- توت
- سیب
- و...
شرایط صادرات به روسیه
برای صادرات نیاز است تا فروشنده و یا صادر کننده خودش را به بازارهای بین المللی معرفی کند تا بتواند وارد کننده آن را پیدا کند. بعد از ثبت قرار داد و انجام معامله فروشنده باید پیش فاکتوری از تعداد و قیمت محصول برای وارد کننده یا خریدار ارسال کند.
پس از صدور پیش فاکتور نیاز است تا محصولات ارسالی صورت اصولی و درست بسته بندی شوند. بعد از آن نیاز است تا صادر کننده مجوزهای مورد نیاز را کسب کند.
ارسال مجوز و کالا به گمرک تست و پلمپ نهایی میشود. مسئلهی مهمی که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که برای محصولات ارسالی بیمهنامه صادر شود تا در صورت آسییب دیدن خسارت وارده به مشتری پرداخت شود.
نکات مهمی که باید در مورد صادرات میوه به روسیه بدانید.
مراحل مربوط به صادرات کالا به گونهای میباشد که قانون یکسانی دارند و شامل قوانین گمرکی کشورهای مبدا و مقصد و توافقنامههای بین دو کشور میباشد.
با توجه به این که انواع میوهها، صیفی جات، خشکبار، ملون ها، سبزیجات، دانههای خوراکی و روغنی به عنوان مهمترین کالاهای وارداتی روسیه میباشند توجه به نکاتی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم مسئلهی مهمی محسوب میشود.
- شرایط در نظر گرفته شده برای نگهداری میوه در حین ارسال مطلوب باشد.
- انتخاب مسیر مناسب جهت ارسال میوه
- بستهبندی اصولی و درست
- از ارسال میوههای درجه 2 و بیکیفیت خودداری کنید.
- مشورت با افراد باتجربه و متخصص در این زمینه
- اطلاعات مربوط به محصولات به زبان روسی و یا انگلیسی بر روی بسته بندیها نوشته شود.
- ارسال میوههای با کیفیت و درجه یک
- در نظر گرفتن کوتاهترین مدت زمانی برای ارسال
مشکلات و موانعی که در زمینهی صادرات میوه به روسیه وجود دارد شامل نبود کانتینر و کامیون مناسب با تجهیزاتی مانند یخچال، عدم شناسایی بازار هدف، بالا بودن هزینه حمل و نقل، برندسازی نامناسب کالا، دشواری در ثبت سفارش محصول، هزینه بالای محصول تولید شده در ایران میباشد.
مدارک لازم برای صادرات به روسیه
برای صادرات به کشور روسیه به مدارکی که در ادامه اشاره میکنیم نیاز خواهید داشت.
- قرارداد صادراتی بین صادر کننده (فروشنده) و خریدار روسی که به تایید بانک روسی رسیده باشد.
- گواهی مبداء کالا
- صدور بارنامهای که در آن میزان وزنی قرارداد و تعداد بستههای هر محموله ذکر شده باشد.
- اصل پروانه شرکت تحویل گیرنده کالا که دارای کد رایانهای از اداره گمرک روسیه باشد.
- گواهی بهداشت داخلی روسیه
قوانین صادرات به روسیه
در مورد قوانین در نظر گرفته شده برای صادرات به روسیه باید بگوییم که قوانین و استانداردهای سختگیرانهای توسط این کشور در نظر گرفته شده است و با توجه به این که روسیه عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا EEU میباشد نیاز است تا بسیاری از تجهیزات مهندسی و کالاهای مصرفی برای ورود به این کشور گواهیهای انطباق اتحادیه EEU را داشته باشند.
به قوانین مربوط به دستورالعملها و گواهی انطباق ثبت گواهی بهداشت محصول EAC هم گفته میشود. EAC نشان دهندهی این است که یک محصول دارای استانداردها و الزامات ایمنی و بهداشتی مورد نیاز برای ورود به اتحادیه اقتصادی اوراسیا میباشد.
افرادی که در زمینهی صادرات و واردات در حال فعالیت هستند پیش از شروع کار خود نیاز است تا در مورد الزامات و مجوزهای قانونی و فنی مورد نیاز برای صادرات محصول اطلاعات کافی داشته باشند و اقدامات لازم برای اخذ این گواهینامه و دیگر استانداردها مورد نیاز از طریق شرکتهای کارگزاری ارزیابی را انجام دهند.
بسته بندی میوه برای صادرات
نوع بسته بندی انتخابی برای میوهها باید به گونهای باشد که بتواند به حفظ طراوت و کیفیت میوه کمک کند و به افزایش جذابیت ظاهری بسته بندی برای مشتریان کمک کند. همچنین باید بتوانید از طریق انتخاب بستهبندی درست امکان حمل و نقل راحتتر را فراهم کنید. به طور کلی توجه به این مورد میتواند به ارتقای کیفیت و موفقیت در بازارهای بین المللی کمک کند.
شرایط در نظر گرفته شده برای صادرات میوه منجمد به چه صورت است؟
صادرات میوههای منجمد در کنار مزایایی که به همراه دارد اعم از ماندگاری بالا، حفظ کیفیت و کاهش ضایعات میتواند هزینههایی زیادی را برای انجماد و رقابت در بازار جهانی به وجود بیاورد.
صادرات میوه کال به روسیه سودآور است؟
در این مورد باید بگوییم که انتخاب میوههای کال برای صادرکننده نفعی ندارند و در بیشتر موارد برای مصارف صنعتی انتخاب میشوند.
صادرکنندگان میوه باید مالیات و عوارضی را پرداخت کنند؟
به خاطر این که صادرات میوه سود کمی برای صادر کننده دارد معمولا مالیات چندانی به آن تعلق نمیگیرد. (توجه داشته باشید که صادرات میوه به کویت به طور کامل از مالیات معاف میباشد.)
بهترین محصولات برای صادرات به روسیه کدامند؟
اگر به دنبال انتخاب بهترین محصولات برای صادرات هستید باید بگوییم که میوه، میوه خشک، مرکبات، مواد غذایی، سیب زمینی، پیاز، سیر، بادمجان، پوشاک، توربین، حلزون، حبوبات، خودرو، انگور، پرتقال و.. بهترین محصولات برای انتخاب هستند.