ترکیه به عنوان یکی از کشورهایی می باشد، که در همسایگی کشور ایران قرار گرفته و به همین خاطر از طریق مختلف با مردم ایران در ارتباط می باشند. منظور از وجود ارتباط بین مردم این کشور این است، که می توانند به کار تجارت بپردازند. دلیل وجود این همکاری ها هم به این خاطر می باشد، که کشور ترکیه از لحاظ اقتصادی و رسوم شباهتی زیادی به کشور ایران دارد و به همین خاطر مردم دو کشور تمایل به برقراری ارتباط دارند.
اگر جزو افرادی هستید که در زمینه ی صادرات کالا به ترکیه در حال فعالیت می باشید، حتماً باید مراحل قانونی مربوط به صادرات را طی کنید، تا برای جا به جایی بارهای خود با مشکل رو به رو نشوید. برای این که در این مورد با مشکل رو به رو نشوید، با ما همراه باشید، تا با نکات مهمی که توجه به آن ها امر ضروری به شمار می رود، آشنایی پیدا کنید.
آشنایی با صادرات به ترکیه
برای این که بتوانید کالاهای مد نظر خود را به کشور ترکیه ارسال کنید، باید قوانین و مقرارتی که در این مورد توسط کشور ترکیه تعیین شده است، را رعایت کنید، تا از طرف سازمان های مربوطه ی این کشور برای بارهای شما مشکل ایجاد نشود. در حال حاضر در گمرک جمهوری اسلامی ایران کالاها و بارهایی در انبار هستند، که صاحبان آن ها به خاطر این که در مورد قوانین مربوطه اطلاعات کافی نداشته اند، نتوانسته اند، کالاهای خود را از کشور خارج و یا وارد کنند. پس می توان گفت، که توجه به قوانین هر کشور برای صادرات کالا امری ضروری و مهمی محسوب می شود.
صادرات کالا به ترکیه
بررسی شرایط و قوانین موجود در کشور ترکیه و موارد دیگری اعم از بررسی بازارها و وضعیت اقتصادی این کشور امری ضروری محسوب می شود، که شما باید از قبل از اقدام به صادرات کالا به این کشور با آن ها آشنایی داشته باشید. همان طور که قبلاً هم به این موضوع اشاره کردیم، ایران و ترکیه چندین سال است، که با هم مراودات اقتصادی زیادی داشتند، و محصولات مختلفی از هر دو کشور صادر شده است. نکته ی مهمی که باید به آن توجه داشته باشید، این است، که تنظیم قراردادهای گمرکی به شما کمک خواهد کرد، که میزان مبادلات انجام شده در بین این دو کشور افزایش پیدا کند، و افرادی زیادی در این زمینه فعالیت کنند. در مورد مسیرهای انتخابی برای جا به جایی هم باید بگوییم، که مسیرهای گوناگونی برای ارسال بار از ایران به ترکیه وجود داشته باشد، و محدویت های حمل بار از ترکیه را به حداقل برساند.
کالاهای صادراتی به ترکیه کدام اند؟
کالاهایی که تجار و بازرگانان می توانند نسبت به صادرات آن اقدام کنند، شامل موارد زیر می باشد.
- زعفران
- خشکبار
- گندم
- ذرت دامی
- جو
- روغن آفتابگردان
- نفت و گاز
- آهن، فولاد، روی، آلومینیوم، کاتد و...
- تخته های چوبی
- لوازم یدکی خودرو
- تجهیزات ساختمانی
- پلاستیک
مراحل صادرات کالا به ترکیه
با توجه به این که مراحل مربوط به ارسال کالا به ترکیه کار راحتی محسوب نمی شود، برای این که برای ارسال کالا به این کشور با مشکل رو به رو نشوید، در این بخش به بررسی مراحل صادرات کالا به ترکیه خواهیم پرداخت.
اخذ کارت بازرگانی
اگر جزو افرادی هستید، که در زمینه ی صادرات کالا به ترکیه تجربه ی کافی ندارید و قرار است برای بار اول کالا به این کشور ارسال کنید، باید اول نسبت به دریافت کارت بازرگانی از اتاق بازرگانی ایران اقدام کنید.
ارزیابی کشور ترکیه
ارزیابی کشور ترکیه یکی از مهم ترین مواردی محسوب می شود، که شما باید برای صادرات کالا به ترکیه به آن توجه داشته باشید. منظور از ارزیابی این کشور این است، که بتوانید بازار ترکیه و رقبای این کشور را بررسی کنید، و با توجه به نیاز این کشور نسبت صادرات کالا اقدام کنید. نکته ی مهمی که در این مرحله باید به آن توجه داشته باشید، این است، که باید قیمت کالا مورد نظر در ترکیه را محاسبه و طوری قیمت کالا را تعیین کنید، که سود قابل توجه ای را برای شما به همراه داشته باشد.
شناخت قوانین صادرات به ترکیه
شناخت قوانین و مقررات صادرات به ترکیه همان طور که قبلاً هم به این موضوع اشاره کرده ایم، به عنوان یکی از مهم ترین مراحلی محسوب می شود، که باید در این مورد اطلاعات کافی را داشته باشید. این کشور سعی دارد، با سازمان دهی روند صادرات کالا روند صادرات را راحت تر کند. هم چنین باید توجه داشته باشید، که بر اساس این قوانین صادرات برخی از کالا نیاز به اخذ مجوزهایی خاص دارد. همچین ورود برخی از کالا به ترکیه ممنوعیت هایی دارد. پس به همین خاطر باید همه ی کالاها برای ورود به این کشور بایستی گواهی مبدا داشته باشند. در غیر این صورت اجازه ترخیص کالا از ترکیه صادر نخواهد شد.
ارسال کالا به ترکیه
بعد از این که نسبت به دریافت کارت بازرگانی اقدام کردید، و بازار این کشور را با توجه به رقبایی که در این زمینه برای شما وجود دارد را بررسی کردید، و در مورد قوانین گمرکی ترکیه اطلاعات کافی را بدست آورید، حال باید برای ارسال بار با شرکت های حمل و نقل بین المللی که در این زمینه در حال فعالیت هستند، وارد مذاکره شوید، و کالایتان را برای ارسال به ترکیه به یکی از مطمئن ترین شرکت ها بسپارید. روش هایی که برای ارسال بار توسط شرکت ها در نظر گرفته است، شامل حمل زمینی، حمل هوایی بار به ترکیه و حمل دریایی می باشد.
ترخیص کالا از ترکیه
زمانی که به این مرحله می رسید، یعنی کالای مربوطه ی شما از کشورتان خارج شده و وارد یکی از گمرکات کشور ترکیه می شود. زمانی که در این مرحله به سر می برید، باید بار خود را از ترکیه ترخیص کنید. نکته ی مهمی که در این مرحله باید به آن توجه داشته باشید، این است، که ترخیص کالا از ترکیه به عنوان یکی از کارهایی مهمی محسوب می شود، که انجام آن نیاز به تخصص کافی دارد.
ارسال کالا به ترکیه به چه صورتی انجام می شود؟
با استفاده از روشهای زمینی، دریایی و هوایی می توان اقدام به ارسال بار به ترکیه نمود.
حمل بار دریایی
حمل دریایی به عنوان یکی از متداول ترین روش های ارسال بار محسوب می شود، که شما می توانید برای ارسال بار از این طریق دریای سیاه، دریای مدیترانه و دریای اژه دریایی که کشور ترکیه را احاطه کرده اند، این کار را انجام دهید. در مواردی که کالاهای انتخابی شما برای ارسال حجیم و سنگین می باشند، انتخاب این روش گزینه ی مناسبی می باشد.
حمل بار هوایی
حمل بار هوایی به ترکیه یکی از گزینه ی های پیشنهادی برای انتخاب می باشد، که شما می توانید کالاهای صادراتی مد نظر خود را از طریق هواپیما به ترکیه ارسال کنید. برای ارسال بارهای حاوی کالاهای با ارزش و خرده بار یا در شرایطی که زمان رسیدن بار نسبت به هزینه ارجحیت دارد، حمل هوایی بهترین انتخاب است.
حمل بار زمینی
حمل زمینی هم به درخواست افراد می تواند برای ارسال بار انتخاب شود. برای ارسال بار به این روش از طریق کامیون و یا قطارهای باربری به ترکیه انجام خواهد شد.
مدارک مورد نیاز جهت صادرات کالا به ترکیه
مهم ترین مدارکی که برای صادرات نیاز پیدا خواهید کرد، شامل بارنامه، گواهی مبدا، پروفرما، مجوزهای قانونی، بیمه نامه، گواهی بازرسی کالا و... می باشد.
نکات مهم هنگام صادرات کالا به ترکیه
- بهتر است، قبل از ارسال کالا به بررسی شرایط موجود در کشور ترکیه بپردازید.
- برای پیشگیری از آسیب بارها هنگام ارسال توصیه می کنیم، با استفاده از بهترین تجهیزات بسته بندی شوند.
- انتخاب شرکت معتبر و با سابقه برای ارسال بارها
- حتماً باید قوانین و مقررات گمرکی ترکیه را بررسی کنید.
- اگر جزو افرادی هستید، که تسلط کافی به مراحل ترخیص ندارید، توصیه می کنیم، از افراد با تخصص در این زمینه کمک بگیرید.
دیگر خدمات تهران بار: